Bloedblaasjes (haemangioma senilis)

Wat is het?

Bloedblaasjes, ook wel haemangioma senilis genoemd, zijn kleine heldere rode bultjes die over het hele lichaam voor kunnen komen. Vanwege de heldere kersen rode kleur worden ze in het Engels ook wel cherry angioma genoemd.

De bloedblaasjes zijn een ophoping van verwijde kleine bloedvaatjes.

bloedblaasje

Hoe ontstaat het?

De oorzaak van het ontstaan van de bloedblaasjes is onbekend. Het begint met enkele, in het begin kleine, rode bultjes die geleidelijk kunnen toenemen in grootte en aantal. Ze kunnen variëren van 1 tot 6 millimeter.

Bij ouderen kunnen er tientallen voorkomen over het gehele lichaam. Genetische aanleg zou hierin een rol kunnen spelen. Daarnaast kan overmatige blootstelling aan zon of gebruik van de zonnebank een verergering kunnen veroorzaken.

Behandeling

Bloedblaasjes kunnen cosmetisch storend zijn. Heeft u last van bloedblaasjes en wilt u hier graag vanaf dan kunt u bij ons terecht voor behandeling. De huidtherapeut zal vooraf aan de behandeling de plekjes beoordelen en u informeren.

Bloedblaasjes kunnen eenvoudig door middel van coagulatie of lasertherapie worden verwijderd. Door de warmte die tijdens de behandeling vrijkomt stollen de eiwitten in de blaasjes en de volgende dag ontstaat er een klein korstje. Dit korstje zal na ongeveer 7 dagen afvallen waarmee het bloedblaasje is verdwenen.

Mogelijke behandeling:

Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: