Couperose verwijderen Enschede

Wat is het?

Couperose is een toename van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in de huid. We zien het voornamelijk op de wangen,neus en kin, maar ook hals en decolleté kunnen aangedaan zijn. Door met de vingertop op het vaatje te drukken verdwijnt de roodheid even om na een paar seconden weer volledig terug te keren.

Couperose is een onschuldige aandoening maar de uitgezette adertjes kunnen ook klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.

Hoe ontstaat het?

Couperose ontstaat doordat de vaatwanden van oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze gaan verwijden.

Een aantal factoren en uitlokkende prikkels kunnen hieraan ten grondslag liggen:

  • Erfelijkheid
  • Overmatige blootstelling aan de zon
  • Gebruik van corticosteroid bevattende crèmes of zalven (hormooncrèmes)
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik
Behandeling

De toename van de uitgezette bloedvaatjes bij couperose verdwijnt nooit vanzelf. Door middel van coagulatie of laserbehandelingen kunnen deze effectief behandeld worden. Bij beide behandelingen worden de uitgezette bloedvaatjes opgewarmd. Hierdoor verkleven de vaatwandjes. Na een periode van ongeveer 14 dagen breekt het lichaam het vaatje af waardoor de roodheid verdwijnt.

De mate van couperose bepaalt de behandelmethode en de hoeveelheid behandelingen die nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Tijdens een intakegesprek informeert de huidtherapeut u graag over de behandelmethodes en welke het meest geschikt is voor uw huid.

Mogelijke behandelingen:


Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: