Fibroom (verwijderen) Enschede

Wat is het?

Wat is een fibroom?

Fibromen ook wel wild vlees of steelwratjes genoemd zijn goedaardige huidgezwelletjes die bijzonder veel voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Bijna iedereen heeft of krijgt wel ergens een of meerdere fibromen op het lichaam.

Een fibroom is een week huidaangroeisel van bindweefsel op de huid en vaak lichtbruin van kleur. Een fibroom zit vaak met een klein steeltje vast aan de huid en kan variëren van 1 tot enkele millimeters. Ook grotere fibromen van 2 tot 3 centimeter kunnen voorkomen. Voorkeursplekken zijn hals, rond de oogleden, oksels, liezen en onder de borst.

Naast deze weke fibromen bestaan er ook harde fibromen. Ze komen in mindere mate voor en lokaliseren zich voornamelijk op armen en benen. Deze voelen aan als een hard schijfje.

De huidtherapeut kan een fibroom eenvoudig verwijderen.

fibromen-steelwratjes

Hoe ontstaat het?

Hoe ontstaat een fibroom?

Hoe deze goedaardige huidgezwelletjes ontstaan is nog niet helemaal duidelijk. Iedereen kan zonder onderliggende oorzaak een fibroom krijgen. Wel ontstaan ze vaak op plaatsen waar wrijving van de huid plaatsvindt met kleding of in huidplooien als gevolg van wrijving.

Daarnaast bestaat er een relatie met overgewicht, diabetes en kunnen hormonen een rol spelen. Bij vrouwen ontstaan fibromen vaak na de menopauze. Tijdens een zwangerschap nemen de fibromen vaak toe in aantal en grootte, vooral in de hals.

Fibroom verwijderen

Fibroom verwijderen

Een fibroom gaat niet vanzelf weg en in de loop van de jaren kunnen er steeds meer ontstaan. Medisch gezien hoeft een fibroom niet te worden verwijderd. Wel kunnen ze cosmetisch storend zijn en in sommige gevallen veroorzaken ze klachten. Zo kunnen ze afgekneld raken of tijdens het scheren van de huid vaak open gaan.

Bij Neoskin kunnen fibromen eenvoudig verwijderd worden door middel van coagulatie. Met een fijn naaldje onder elektrische spanning wordt de fibroom weggebrand. Dit is nauwelijks voelbaar. Er ontstaat een klein korstje en na enkele dagen zal dit korstje van de huid vallen. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de fibromen bent u vaak in 1 behandeling van de fibroom af.

Vooraf aan deze behandeling zal de huidtherapeut de fibroom beoordelen en u informeren over de behandeling om de fibroom te verwijderen.

Fibroom verwijderen:


Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: