Gerstekorrels verwijderen Enschede

Wat is het?

Gerstekorrels zijn witte of lichtgele bultjes Ze worden ook wel milia genoemd. Bij volwassenen zitten ze meestal in het gezicht, vooral rond de ogen, op de oogleden en wangen.

Een gerstekorrel kan geen kwaad maar kan cosmetisch storend zijn, zeker wanneer er veel gerstekorrels bij elkaar verschijnen.

gerstekorrels

Hoe ontstaat het?

Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan of na een beschadiging van de huid waarbij een afvoergang van een haartalgklier of zweetklier afgesloten is geraakt als gevolg van een ophoping van dode huidcellen.

Onoplosbare eiwitten (keratine) komen vast te zitten onder de bovenste laag van de huid en er ontstaan kleine witte bultjes.

Behandeling

Gerstekorrels zelf proberen te verwijderen is af te raden. U kunt de huid hiermee beschadigen waardoor vlekjes of littekentjes kunnen ontstaan. Bij Neoskin kunnen gerstekorrels op de juiste manier verwijderd worden. De huidtherapeut maakt met een steriel naaldje een kleine incisie waarna de inhoud er zacht uitgeduwd kan worden zonder de huid te beschadigen.

Mochten de gerstekorrels te vast in de huid zitten kan coagulatie een oplossing zijn. In dat geval zal de gerstekorrel door de huidtherapeut aangeprikt worden en gecoaguleerd worden waardoor de inhoud van de gerstekorrel verweekt en door het lichaam zal worden afgevoerd. Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut de plekjes beoordelen en u informeren over de behandeling.

Gerstekorrels hebben nog wel eens de neiging om na de behandeling weer terug te komen. Het exfolieren van de huid met een licht peelend product kan helpen om op lange termijn gerstekorrels te voorkomen.

Mogelijke behandelingen:Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: