Littekenbehandeling Enschede

Littekenbehandeling

Littekens kunnen de volgende klachten geven:
•    Hypertrofie
•    Roodheid en verkleuring
•    Pijn en jeuk
•    Verharding en verkleving
•    Slechte doorbloeding
•    Bewegingsbeperking

Naast deze klachten kan een litteken ook cosmetisch storend zijn. Neoskin biedt verschillende soorten behandelingen aan om littekens te verbeteren en de klachten hiervan te verminderen.

Behandelmethodes

Littekenmassage
De huidtherapeut kan met speciale massagetechnieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken, waardoor littekens en pijnklachten verminderen.

Siliconentherapie
Door het aanbrengen van een siliconenpleister of siliconengel kan het volume van een litteken verminderen. Het litteken wordt vlakker, soepeler, roodheid en jeuk nemen af.

Kinesiotape
Wanneer een litteken verkleeft is en naar binnen trekt kan door middel van een speciale tape het litteken worden behandeld. Hierdoor zal de genezing versnellen, het litteken minder naar binnen trekken. Daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid.

Lasertherapie
Met de ResurFXlaser wordt in een fractie van een seconde honderd miniscule gaatjes in de huid gemaakt. Door het maken van deze gaatjes, wordt littekenweefsel afgebroken en de collageenaanmaak gestimuleerd. Hierdoor is met elke behandeling een duidelijke verbetering van het litteken zichtbaar.

Dermapen
Met een dermapen worden micro kanaaltjes in en rondom het littekenweefsel gemaakt. Door het maken van deze kanaaltjes zorgen we ervoor dat het littekenweefsel afbreekt en het natuurlijke herstelproces in gang wordt gezet. Het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor groei- en herstelfactoren vrijkomen. Dit resulteert in een aanmaak van nieuw collageen en elastine. Het litteken wordt soepel, kleiner, vlakker en verbetert van kleur.

Peelings
Met een peeling wordt het bovenste laagje van de huid afgeschilferd en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Hierdoor worden littekens vlakker en ontstaat er een egalere huid.

Camouflagetherapie
Met een medisch camouflageproduct kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt. Daarnaast bevatten de camouflageproducten van Oxygenetix herstelbevorderende ingrediënten. Deze dragen bij aan de vermindering van littekenvorming.

De behandeling

Afhankelijk van het soort litteken en de klacht wordt de behandelmethode afgestemd. Deze kan bestaan uit één behandelmethode, maar kan ook een combinatie van verschillende behandelmethodes zijn om een zo optimaal resultaat te bereiken.

Aantal behandelingen

Om een litteken te verbeteren zijn meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen en de frequentie van de behandeling is afhankelijk van het soort en ernst van het litteken.

De huidtherapeut zal het litteken beoordelen en een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Zo kan op een effectieve manier een optimaal resultaat behaald worden

Tarieven

Sommige behandelindicaties komen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden of informeer hierover bij uw zorgverzekeraar. Een verwijzing van uw huisarts of specialist kan nodig zijn.

  • Littekenbehandeling vanaf
    €45

    30 minuten

    *gemiddelde prijs afhankelijk van de behandelmethode.

Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: