Rokershuid

Wat is het?

Door roken wordt de huid beschadigd. Deze beschadiging kenmerkt zich door:

  • Vale doffe grauwe huidskleur
  • Gele verkleuringen
  • Slechte doorbloeding
  • Vroegtijdige veroudering
  • Diepe rimpels (vooral rondom de mond)
  • Mee-eters
Hoe ontstaat het?

Bepaalde stoffen in tabaksrook hebben een vernauwend  effect op de bloedvaten in de huid. Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een relatief tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goed functioneren van de cellen in de huid. Dit kan leiden tot een grijzige tot grauwe gelaatskleur.

Daarnaast hebben bepaalde stoffen in tabaksrook invloed op de afbraak van het collageen (bindweefsel) in de huid. Door deze versnelde afbraak van collageen verliest de huid zijn elasticiteit en ontstaan er vroegtijdig rimpels en plooien in de huid. Er treedt dus een versnelde veroudering van de huid op.
Onderstaand een foto van een tweeling. De vrouw links rookt zeventien jaar langer dan de vrouw rechts. De vrouw die langer rookt heeft duidelijk een slechtere huid die typische beschadigingen van een rokershuid vertoont:

Rokershuid

Behandeling

De kenmerken van een beschadigde huid door het roken kunt u laten behandelen. Door de juiste behandeling kan de huid er weer gezonder en stralender uit gaan zien.

Bij Neoskin adviseren wij u graag over de behandelmogelijkheden. Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut samen met u kijken naar de voor u meest geschikte behandeling.

Mogelijke behandelingen:Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: