Rosacea behandeling Enschede

Wat is het?

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening. Deze huidaandoening kenmerkt zich door uitgezette bloedvaatjes, puistjes, bultjes en een opvallende roodheid in het gezicht. Andere klachten kunnen zijn een branderig of prikkend gevoel, jeuk, een droge huid, verdikking van de huid en vochtophopingen.

Doordat rosacea gepaard kan gaan met puistjes wordt het ook wel acne rosacea genoemd.

rosacea

Hoe ontstaat het?

De oorzaak van het ontstaan van rosacea is nog onbekend. Wel is duidelijk dat bepaalde bacteriën op de huid de meerderheid van de ontstekingen veroorzaakt of verergert. Over het algemeen zijn de eerste tekenen van rosacea rond het dertigste levensjaar te zien. Rosacea komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype en meer bij vrouwen dan bij mannen. Prikkels van buitenaf kunnen de mate waarin u last heeft van rosacea ernstig beïnvloeden.

Factoren waarvan duidelijk is dat ze klachten van rosacea kunnen verergeren zijn:

  • Warmte en kou
  • Zonlicht
  • Stress en emoties
  • Warme dranken
  • Gekruid eten
  • Alcohol
  • Cosmetica en huidverzorgingsproducten
  • Bepaalde geneesmiddelen
Behandeling

Rosacea kan niet genezen worden maar de symptomen kunnen wel goed onder controle worden gehouden door middel van de juiste behandeling en het gebruik van de juiste producten. Goede huidverzorgingsproducten voor een huid met rosacea zijn vaak lastig te vinden.

Veel producten hebben een irriterende werking op de rosacea waardoor mensen met rosacea vaak geen of verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken. Dit kan een verergering van de rosacea veroorzaken.

Bij Neoskin adviseert de huidtherapeut u graag over het gebruik van de juiste producten wanneer u last heeft van rosacea. Naast het gebruik van de juiste producten kan behandeling de klachten van rosacea doen afnemen. De behandeling van rosacea wordt afgestemd op uw klachten.

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut de huid beoordelen en zal er gekeken worden welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid.

Mogelijke behandelingen:Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: