Spinnenkopje

Wat is het?

Een spider neavus ook wel spinnenkopje genoemd is een veel voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid. De afwijking bestaat uit een centraal rode verhevenheid.

Vanuit deze verhevenheid lopen een aantal fijne bloedvaatjes uit. De roodheid die deze plekjes geven is weg te drukken. Door op het plekje te drukken duw je het bloed uit de vaatjes, bij het loslaten vullen de vaatjes zich weer en komt de roodheid meteen weer naar voren.

Voorkeurslocaties van deze plekjes zijn met name het gezicht maar ze kunnen ook ontstaan in de hals, op het decolleté, onderarmen en handen.

Hoe ontstaat het?

Een spider neavus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje in de huid. Waardoor het bloedvaatje plaatselijk verwijdt is niet duidelijk. Hormonale factoren zouden hierbij een rol kunnen spelen. Ook beschadiging van de huid als gevolg van bijvoorbeeld stoten kan een oorzaak zijn.

Het ontstaan van deze plekjes komt voor bij alle leeftijden maar worden vaker gezien bij kinderen, jong volwassenen en zwangeren.

Behandeling

Een spider neavus kan cosmetisch storend zijn. Heeft u last van een spider neavus of een rood plekje dat lijkt op een puistje? Dan kunt u bij Neoskin terecht voor behandeling. De huidtherapeut zal vooraf aan de behandeling het plekje beoordelen.

Wanneer het een spider neavus betreft kan deze eenvoudig door middel van coagulatie of lasertherapie worden behandeld. Door middel van warmte worden de vaatwandjes dicht gebrand waardoor het vaatje afbreekt en de roodheid verdwijnt.

In de meeste gevallen zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende om het plekje te verwijderen.

Mogelijke behandelingen:


Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: