Striae (striemen) behandeling Enschede

Wat is het?

Striae of striemen zijn parallel aan elkaar lopende lijnen in de huid. De lijnen lijken een beetje op verzonken littekens en kunnen in grootte variëren. In het begin is de striae rood  of roodbruin van kleur.

Na verloop van tijd zal deze rode verkleuring langzaam veranderen naar een huid- of ivoorkleur. Dit proces van kleurverandering kan soms jaren duren.

striae

Hoe ontstaat het?

Striae of striemen ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een te snelle groei van het lichaam of bepaald lichaamsdeel. Hoe jonger de huid hoe groter de kans op het ontstaan van striae. Daarnaast hebben de volgende mensen een vergrote kans op het ontwikkelen van striae:

  • Zwangeren: buik en borsten
  • Pubers en adolescenten: dijen, billen, borsten
  • Mensen met overgewicht: buik, dijen, binnenzijde bovenbenen, armen
  • Bodybuilders: armen, bovenbenen, borst

Mensen die gebruik maken van corticosteroïden (zalf en prednison)

Behandeling

Wanneer u graag uw striae wilt laten behandelen is het belangrijk om u vooraf goed te laten informeren over de behandelmogelijkheden. Helaas bestaan er nog geen behandelingen waarbij de striae volledig verdwijnt.

Bij Neoskin informeren wij u graag over de mogelijke behandelmethodes waarmee we striae kunnen vervagen en verminderen, het aantal behandelingen en het te verwachten resultaat.

Mogelijke behandelingen:


Afspraak maken

Bij Neoskin heeft u verschillende mogelijkheden om een afspraak in te plannen:

Telefonisch: +31 (0)53-5699834
Per email:   info@neoskin.nl

Of plan zelf online uw afspraak: